Владимир Путин успокоява, че няма да бъде използвано ядрено оръжие

...
 Владимир Путин успокоява, че няма да бъде използвано ядрено оръжие
Коментари Харесай

Война в Космоса: САЩ плаши с ответни удари, ако Русия взриви сателитите на Илон Мъск

 Владимир Путин успокоява, че няма да бъде употребявано нуклеарно оръжие против Украйна

Съединени американски щати дадоха отговор на съветските закани за галактическа война и за удари по спътниците на милиардера Илон Мъск. От Белия дом показаха, че ще отговорят на удар по всяка американска инфраструктура, оповестява Ройтерс.

„ Съединените щати ще държат Русия виновна за всяка сходна офанзива, в случай че се случи “, сподели представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби, представен от украинската осведомителна организация УНiАН.

Той обаче не посочи какъв тъкмо ще бъде отговорът на сходни дейности на Москва.

Вчера шефът на Департамента за неразпространение и надзор над въоръженията на съветското външно министерство Константин Воронцов съобщи, че спътниците на Съединени американски щати, участващи във войната в Украйна, могат да станат „ законни цели “.

Украинските военни употребяват сателитни терминали Starlink на Мъск на фронтовата линия. Те обаче започнаха да се оплакват за непрекъснати пропуски. Твърди се даже, че самият милиардер е  забранил потреблението на Starlink за де-окупация на полуостров Крим.  

Освен това през септември  SpaceX се обърна към Пентагона с молба американски чиновници да финансират употребата на терминали в Украйна. Според Мъск той би трябвало да харчи пари освен за обезпечаване на непрекъсната връзка, само че и за киберзащита против съветски хакери.

Той също по този начин призна, че се опасява от ескалация на спора, което може да докара до експлоадирането на Третата международна война.

Междувременно съветският президент сподели, че Русия не се нуждае от нуклеарен удар по Украйна. Няма смисъл - нито политически, нито боен, съобщи Владимир Путин. Близо четиричасова била речта му на годишната среща на съветския мозъчен концерн " Валдай клуб " в Москва.

Той посочи, че е подготвен за договаряния за преустановяване на спора в Украйна, само че управляващите в Киев не са. 

" Много е елементарно да се реши този проблем, в случай че Вашингтон даде сигнал на Киев да промени позицията си и да реши казуса по кротичък път ", сподели съветският президент, представен от Агенция Франс Прес и БГНЕС. 

„ Нацистите са изгаряли книги, а през днешния ден на Запад не разрешават Достоевски и Чайковски. Историята ще подреди всичко и ще " анулира " не Достоевски, Пушкин и Чайковски, а тези, които се пробват да ги " анулират ", съобщи съветският президент.

Той упрекна Запада, че се пробва да " унищожи Русия, да я изтрие от политическата карта ".

„ Не Русия, а Западът е повода за актуалната обстановка в Украйна “, съобщи Путин и добави, че Москва се пробва да " отбрани правото си на битие " пред напъните на Запада да " унищожи " страната му.

" Никой в никакъв случай няма да може да диктува на нашия народ какво общество и на какви правила да го изградим ", добави той.

„ Западът се трансформира в малцинство, само че правата му би трябвало да бъдат обезпечени. В по този начин нареченият Запад, условно казано, несъмнено, няма единение, на всички е ясно, че това е един доста комплициран конгломерат, само че все пак дано кажем, че този Запад през последните години и изключително през последните месеци предприе редица стъпки към утежняване ", сподели съветският президент.

Той засегна и политиката на Съединени американски щати, която съгласно него като хегемон е безусловно неправилна.„ Народите по света няма да си затворят очите за една насилствена политика, която сама се дискредитира. Западът ще би трябвало да заплаща все по-висока цена за опитите си да резервира хегемонията си “, съобщи Путин. 

Целта на Запада е да трансформира Русия в инструмент за реализиране на геополитическите си цели, акцентира той и посочи, че усилието за увеличение на свързаността и съдействието на Евразия ще донесе впечатляващ триумф.

„ Някои европейски страни не виждат, че са се трансформирали в нечия външна страна и васали, постоянно без право на глас “, съобщи Владимир Путин. 

„ Народните републики в Донбас не могат да оцелеят без включването им в състава на Русия. Да признаем тяхната самостоятелност и да ги оставим на произвола на ориста? Като цяло това е недопустимо. Затова трябваше да създадем идващото нещо, което и направихме - да ги включим в съветската страна. Те няма да оцелеят сами, това е явен факт ", съобщи президентът на Русия.

Той посочи, че хората в Донбас живеят под обстрел в продължение на осем години, в това число и в този момент. Да се признае тяхната самостоятелност и да се оставят на произвола на ориста, е кардинално недопустимо, разясни Путин.

„ Украйна исторически се е развивала като изкуствена страна. При основаването на Съюз на съветските социалистически републики след разпадането на империята тогавашното болшевишко управление взема решение да даде на националистически настроената част от болшевиките, произхождаща от Украйна, истинските съветски територии, на своя глава популацията, което живее там ”, той.

Владимир Путин повтори думите си от преди нахлуването на Русия в Украйна. „ Сталин лиши и трансферира на Украйна редица полски територии, редица маджарски територии, редица румънски територии, отнемайки техните територии от тези страни ", сподели още президентът. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР